HAKKIMIZDA

Biricik Şarapçılık’ın üretime başlama tarihi 1930’lu yılların başlarına dayanmaktadır. İlk kurulduğu yıllarda tamamen ilkel yöntemlerle (elle sıkılarak ve toprak kaplarda, sonra betonarme taş depolarda ve daha sonraları meşe ağacından yapılma fıçılarda) şarap üretimi yapılırken 1950–1960 yılları arasında şişeleme ve paketleme yöntemi geliştirilmiş ve bugünkü modern tesisin temelleri atılmıştır.

1960’lı yıllardan itibaren Mehmet Erdoğan’ın büyük oğlu Önder Erdoğan ve üç kardeş üretime katılmıştır. 1950’li yılların başına kadar sadece imalat olarak fıçılarda üretilip satışa sunulan şaraplar 1960’lı yılların başlarına gelindiğinde artık şişelenmiş ve paketlenmiş olarak satışa sunulmaya başlanmıştır. Bu yıllarda etiketli ve markalı olarak üretilen şarapların tüketici tarafından beğeni ile içilen Korsan, Hayal, Önder, Kanver gibi markalar hafızalardaki yerini almıştır. Özellikle Kanver adı altında üretilen şaraplar o yıllarda şarap severler tarafından büyük beğeni toplamıştır.
1965–1975 yılları arasında şarap üretim tesisleri geliştirilerek kapasite arttırılmış ve kaliteli şarap üretimi daha da önem kazanmıştır. 1975–1980 yılları arasında BİRİCİK markası altında SİRKE üretimine başlanmıştır.

1980–1995 yılları arasında sirke üretimine büyük önem verilmiştir. Otomatik dolum tesislerinde üzüm sirkesi üretimine başlanmıştır. Bu süre zarfında üretilen ürünler başta ege bölge baş bayii Aytaş Gıda A.Ş İzmir olmak üzere Balıkesir Bayii İmanoğulları Gıda Pazarlama, Tekirdağ Volkan Ticaret vb. firmalarca yurtiçinde pazarlanmıştır. Ayrıca firma bir dönem fason olarak üretim yaptığı ürünleri U.S.A ya ihraç etme imkanı bulmuştur.















1995 yılından günümüze kadar geçen sürede ise Erdoğan ailesinin üçüncü kuşak bireylerinden Selim Erdoğan sirke ve şarap üretimini tamamen tek başına üstlenerek şarap üretiminde oldukça yol almış mevcut tesisleri günümüz şartlarına uygun ve son derece modern bir hale getirerek ülkemizdeki sayılı şarap üreticileri arasında yerini almıştır. Üretilen şaraplar yurtiçi piyasada yaklaşık 35 bayi aracılığı ile pazarlanmaktadır. Yıllara sari olarak üretim kapasitesini sürekli geliştiren ve artıran firmanın şu an 7,000,000 kapasiteyle bölge ekonomisine katkısı ve oluşturduğu istihdam yadsınamaz düzeye ulaşmıştır. Biricik şarapçılık firmasının üretimi şaraplar biricik, kanver, şahraz ve asar tepesi markaları ile pazarda yerini almıştır. Sirke üretimine günümüz koşullarında iptidai bir tesiste devam etmek istemeyen Selim Erdoğan 2011 yılında bu faaliyete geçici olarak ara vermiş ve sirke üretimi faaliyetinde bulunmak üzere büyük bir yatırım planı hazırlayarak yeni ve modern bir üretim tesisi inşa etmiştir. Üretim için tesisin ihtiyacı olan gerekli teknolojik tüm donanım ve ekipman yatırımı programlanmış olup 2013 yılı içerisinde tekrar üretime geçilmiştir.

Üç kuşak boyunca devam ettirilen şarap üretimi 1999 yılından bu yana Biricik Şarapçılık adı altında devam ettirilmektedir. Günümüzde Biricik Şarapçılığın sahibi Selim Erdoğan şarap ve üzüm sirkesi üreticiliğini sürekli geliştirmeyi, daha kaliteli şarap ve üzüm sirkesi üretmeyi , tesislerini AB standartlarına uygun hale getirmeyi kendine hedef edinmiş ve tesis kapasitesini önümüzdeki yıllarda 10,000,000 Litreye çıkartmayı hedeflemektedir.

DOLUM TESİSLERİMİZ